В македонския град Струмица започна първото съвместно заседание между правителствата на

...
В македонския град Струмица започна първото съвместно заседание между правителствата на
Коментари Харесай

В Струмица започна съвместното заседание между правителствата на България и Македония

В македонския град Струмица стартира първото взаимно съвещание сред държавните управления на България и Република Македония. По-рано през днешния ден, във Водочки манастир, министър-председателите на България и Република Македония Бойко Борисов и Зоран Заев разговаряха на „четири очи“. Преди началото на пленарното съвещание пред паметника на президента на Република Македония в интервала 1999-2004 година Борис Трайковски.

От българска страна в съвещанието вземат участие вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

На него ще се разискват опциите за активизиране на връзките сред външните министерства, взаимоотношението и взаимопомощта при бедствия, поддръжката на образованието и подготовката на бойците от македонската войска, съдействието в региона на връзките, вложенията и енергетиката.

Ще бъдат подписани двустранни документи въз основа на постигнатите договорености и в сходство с Договора за другарство, съдействие и добросъседство, подписан през август. По-рано държавното управление в Скопие заяви, че напредъкът на добросъседските връзки сред двете страни ще бъде маркиран с приемане на взаимна декларация.

След края на съвещанието Бойко Борисов и Зоран Заев ще дадат конференция в Дома на армията в Струмица.

В протокола е предвидена и гала по връчването на профилирано транспортно средство за хора с увреждания, което е подаяние от страната ни за Струмица. В началото на ноември кабинетът утвърди отпущането на 70 000 лв. за закупуването му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР